HAPPYBIRTHDAYTOME

 
...eller något sådant. Inte riktigt, men vi säger så eftersom jag fått en hel hög med stuff från mig själv. Tack!! (och lite ångest på kontoutraget) Men varsågod.

SKÖRDEFEZZT

 
 
Skörden i början på oktober.

GÜNTHERSKA

 
Hela helgen spenderade jag med min momi! ♥
Bland annat så åkte vi in till stan och fikade och åt lunch där lillebrorsan jobbar. Jag åt ärtsoppa med ägg och räkor. Sååå gott! Güntherska Hovkonditoriet rekommenderas om ni är i Uppsala, jättemysigt med lite gammeldags inredning, god mat och fika och trevlig personal.
Liknande koppar har jag fyndat för ett tag sedan då grannen hade flyttloppis. Två stora serviser för en tia styck(!) och en kopparkanna. Även några växter och blomskott som hon så gulligt bjöd på fast de inte var till salu.
 
 
 
 

TORKADE PLOMMON

När jag var yngre kunde jag äta torkade plommon som godis, jag tycker fortfarande att det är så gott men nu försökte jag mig på att torka dom själv.
 
Plommonen ska vara mogna men inte övermogna. Jag delade plommonen i halvor och tog ut kärnorna. La dom på en plåt, in i ugnen på låg värme i ca 7 timmar.
 
Tills dom blev typ så här.
Måste säga att det inte alls var så gott som dom köpta. Det var ganska surt och beskt. Det kanske beror på plommonen, javenne. Men det var i alla fall gott att hacka ner och ha i müslin. Nästa gång ska jag torka äpplen.
 
Tips mottages gärna om vad mer man kan göra med äpplen. Just nu ligger äpplen och päron i ugnen i en smulpaj. Gött!
 
 

BLOGS

Jag är hemma och sjuk. Ingen god mat (eftersom jag inte känner någon smak), inget party och inget bloggande för min del. Däremot så kan man ju läsa bloggar om man orkar. Här kommer i alla fall lite stilbloggfavoriter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NU orkar jag inte mer, mina ögon och huvud håller på att sprängas...
 
Men vill lägga till mina vänners coola personliga bloggar:
 
Erika  som har en härligt ironisk och rolig blogg.
Elsa  som bor i Barcelona, behöver jag säga mer?
 
Känner jag fler som bloggar?
 

Annars gillar jag även dessa, som är mer personliga:
Amanda Malm
 

RSS 2.0